Over ons

Over van vliet els

Het belang van studenten staat voor ons bovenaan.

Bij Van Vliet ELS kan je als student terecht als je een probleem hebt met je instelling of met DUO. Dat kan bijvoorbeeld met de examencommissie of met het college van bestuur zijn. Wij geven je dan advies of kunnen je bijstaan in juridische procedures.

Begrijpelijke taal

Bij Van Vliet ELS geldt dat we je in normale en begrijpelijke taal vertellen wat het beste voor jou is om te doen. Het belang van de student staat bij ons namelijk bovenaan. 

Het is onze missie

Wij vinden het belangrijk dat de machtige instelling wordt voorzien van tegenmacht. Van Vliet ELS vormt deze tegenmacht op het scherpst van de snede.

Voor elke student gaan we tot het maximale resultaat

Helaas komt het vaak voor dat studenten ernstig worden benadeeld door beslissingen van de instelling. Voor de instelling ben jij als student letterlijk een nummer en dat betekent dat je niet hoeft te verwachten dat zij met aandacht en zorg jouw situatie behandelt.

Veel studenten krijgen op die manier problemen die hun studie behoorlijk negatief beïnvloedt. Van Vliet ELS helpt je om deze problemen op te lossen. Je kan voor vrijwel alle problemen die je hebt bij ons terecht. De meeste zaken die wij behandelen gaan over de volgende onderwerpen:

 • Fraude of plagiaat
 • Negatief studieadvies
 • Verzoek afgewezen (bijvoorbeeld: vrijstelling, extra toetskans en herbeoordeling)
 • Oneens met een beoordeling (bijvoorbeeld: tentamen, stage en scriptie)
 • Studiefinanciering
 • Energietoeslag
 • Niet toegelaten tot de opleiding
 

OPRICHTER VAN VLIET ELS

Oprichting Van Vliet ELS

Casper van Vliet - Van Vliet ELS portretfoto over ons

Casper van Vliet

- Oprichter Van Vliet ELS

Casper van Vliet (2000) studeerde onder andere Europees recht aan de Universiteit Twente en is bijna klaar met zijn studie Rechten en Psychologie aan het Saxion. Hij is de grondlegger van Van Vliet ELS. Sinds het begin van zijn studies heeft hij zich ingezet voor studentenrechten.
Hij zag hoe medestudenten onder de voet werden gelopen door slechte en onzorgvuldige beslissingen van de examencommissie en besloot hierop zijn medestudenten te gaan helpen.In het verleden is hij lid geweest van de klachtencommissie van Saxion en is hij bestuurslid geweest van een studievereniging. Als voormalig ambassadeur van Saxion weet hij precies wat onder studenten speelt en hoe hij deze groep op de juiste wijze kan bijstaan in vaak ingewikkelde en ontoegankelijke procedures.Casper van Vliet is ook een opiniemaker en wordt met regelmaat gevraagd om zijn mening te geven over onderwijsrechtelijke kwesties. Zeer regelmatig wordt hier door nieuwsomproepen over gepubliceerd en is Casper van Vliet te gast in (radio)nieuwsuitzendingen.

Geholpen studenten
0 +
Succesvolle zaken
0 %
Sinds
0
figure-of-justice-holding-the-scales-of-justice.jpg
Reviews

Wat de studenten over ons zegggen

  "Ik werd vals beschuldigd van plagiaat en mocht een half jaar geen toetsen meer maken. Het was voor mij een emotionele rollercoaster. Ik wist niet wat ik moest doen, als laatste hoop zocht ik contact met Van Vliet ELS. Ik sta echt versteld van het goede werk dat ze hebben geleverd. Uiteindelijk ben ik tegen alle verwachtingen in vrijgesproken. Ik ben Casper en zijn team heel dankbaar!!"

  Anne

  - Student UvA

   "Totaal onverwacht kreeg ik een negatief studieadvies. Ik had persoonlijke omstandigheden, maar de examencommissie wilde niet luisteren. Toen ik Van Vliet ELS inschakelde kreeg ik ineens weer vertrouwen. Het was een spannende zitting, maar de uitspraak van het CBE was dat ik mocht blijven op de opleiding!!!"

   Justin

   - Student Hogeschool Rotterdam

   Laat ons jou helpen!

   Van Vliet ELS is nu CumLaude Legal!

   We zijn uitgebreid! Klik op de knop hieronder om direct naar de nieuwe website te gaan. Vanaf https://cumlaudelegal.nl staan we nu klaar om jou zo snel mogelijk te helpen.